Platte daken renoveren

Nieuwbouw of bestaande bouw. Particulier of zakelijk.

Gedurende de gehele levensduur van uw woning of gebouw

is Intenso Nederland uw vertrouwde partner.

Platte Daken

Is uw plat dak aan onderhoud, vervanging of renovatie toe? We adviseren u graag.

Er zijn verschillende soorten dakbedekking mogelijk voor uw platte dak. De meest voorkomende opties zijn: EPDM, Bitumen en PVC. Met elk hun unieke eigenschappen bewijzen de materialen een betrouwbaar materiaal te zijn voor de bescherming van uw platte dak. Om u een beter beeld te geven van de verschillende materialen, lichten we elke optie kort toe.

EPDM Dakbedekking

EPDM-dakbedekking-vervangenEPDM is een verzamelnaam voor synthetische rubbers die ethyleen, propyleen en dieen-monomeer als hoofdbestanddelen heeft. De eigenschappen van deze kunststof heeft vele voordelen bij het gebruik als dakbedekking. Het materiaal is namelijk zeer elastisch en het kan goed tegen temperatuurwisselingen omdat het temperatuurbereik erg groot is.

Tegenwoordig worden heel veel dingen van kunststof gemaakt. Zelfs de waterdichting op uw platte dak kan tegenwoordig worden vervaardigd uit kunststof. EPDM is vanwege de eigenschappen veruit de populairste kunststof dakbedekking. Het wordt met name gebruikt als dakbedekking op platte daken.

Bitumen Dakbedekking

bitumen-dakbedekking-branden-dakleer-vervangenVeel platte daken in Nederland hebben als dakbedekking bitumen. Bitumen dakbedekking gaat niet levenslang mee en zal dus na een bepaalde tijd moeten worden vervangen. Het wordt gekozen omdat het een betaalbare en gemakkelijk te verwerken dakbedekking is. Een bitumen dak gaat gemiddeld maar liefst 25 jaar mee. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat dit alleen wordt gehaald als u de dakbedekking goed laat onderhouden.

Bitumen dakbedekking wordt ook wel dakleer genoemd. Bitumen ontstaat bij de productie van ruwe olie, waardoor het eigenschappen heeft die het zeer geschikt maakt om te dienen als dakbedekking. Bitumen dakbedekking heeft veel voordelen: Het is bijvoorbeeld gemaakt van sterk en stevig materiaal dat waterbestendig is. Verder is het ook bestand tegen chemische stoffen en heeft het een goede kleefkracht. Een ander voordeel van bitumen dakbedekking is dat het relatief goedkoop is. Al deze voordelen zorgen ervoor dat het veel gebruikt wordt als dakbedekking. Andere duurdere alternatieven zijn EPDM en PVC. Een voordeel van deze alternatieven is dat ze vaak wel een langere levensduur hebben.

PVC Dakbedekking

pvc-plat-dak-vervangen-renoverenDakbedekking van PVC wordt altijd aangebracht met lijm en zeer hete lucht. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een mechanische föhn. PVC is een afkorting voor Polyvinylchloride en de dakbedekking is gemaakt van kunststof. Het wordt op dezelfde manier aangebracht als bitumen dakbedekking. Het PVC wordt in rollen uitgerold op het dak en daar ook op maat gesneden. Als er zich oneffenheden of objecten op het dak bevinden, zoals bijvoorbeeld een dakraam of ventilatierooster, dan worden die bij het aanbrengen meegenomen en ter plekke vakkundig opgenomen in de dakbedekking. PVC dakbedekking heeft de volgende voordelen:

 • Het is milieuvriendelijk
 • Het is recyclebaar materiaal
 • Er is weinig tot geen onderhoud nodig

Offerteformulier Dakdekker

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 128 MB.

  Uw plat dak in topconditie

  Een goede dakbedekking is belangrijk om schade en lekkages aan uw woning te voorkomen. Schade aan uw dakbedekking is meestal niet direct zichtbaar en wordt pas opgemerkt wanneer er al vervolgschade is ontstaan. Voorkom dus schade door achterstallig onderhoud.

  nieuw-dakleer-laten-branden-bitumen-roofing

  (review Zonnepanelen op plat dak)

  “We hebben ons goed laten adviseren bij de keus welk materiaal we het best konden kiezen i.c.m. met zonnepanelen.”

  Totaalleverancier voor onderhoud en renovatie

  Bij ons worden al deze eisen in aanmerking genomen en u bent verzekerd van een kwalitatieve en professionele uitvoering van de werkzaamheden. U kunt bij ons terecht voor verschillende soorten onderhoud en diensten. Zo kunt u denken aan het plaatsen van zonnepanelen of dakbedekking. Omdat elk project uniek is, vraagt het om individueel maatwerk om een optimaal resultaat te bereiken.

  Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over één van onze activiteiten? Bel ons dan gerust naar 085 130 1191, we staan u graag persoonlijk te woord.

  Uw partner voor dakwerken

  Vraag direct een prijsopgave of meer informatie aan

  Indien u geïnteresseerd bent in een samenwerking kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Ook zijn wij altijd in staat om passend advies te geven, gericht op uw situatie en wensen. Voor meer informatie kunt u ons eenvoudig bereiken via de mail of telefonisch.

  Bent u:

  • VVE lid of bestuurder
  • Woningbeheerder
  • Bouwbedrijf

  Kijk welke subsidies en kortingen voor u van toepassing zijn.

  Offerte nodig?

  Vraag vrijblijvend een offerte aan. Er wordt telefonisch contact opgenomen om uw aanvraag te bespreken en al uw vragen te beantwoorden.

  Met Intenso Nederland heeft u een betrouwbare renovatiespecialist

  Wij zijn uw onderhoud- en renovatiespecialist

  Bij ons worden al deze eisen in aanmerking genomen en u bent verzekerd van een kwalitatieve en professionele uitvoering van de werkzaamheden. U kunt bij ons terecht voor verschillende soorten onderhoud en diensten. Zo kunt u denken aan het plaatsen van zonnepanelen of dakbedekking. Omdat elk project uniek is, vraagt het om individueel maatwerk om een optimaal resultaat te bereiken.

  We hebben specialisten voor vrijwel alle renovatie- of verduurzamingswerkzaamheden in en rondom uw woning of bedrijfspand. 

  Onze projecten spreken voor zich

  Houten Carport met kunststof dak

  Voor een veilig onderkomen voor een camper hebben we de overkapping geplaatst.

  Aluminium Overkapping Plaatsen

  Ook voor het plaatsen van aluminium overkappingen bent u bij Intenso Nederland aan het juiste adres. Onze vakspecialisten hebben onlangs…

  Bitumen Dakbedekking Vervangen

  Bitumen dakleer branden is van oudsher een activiteit waar veel vraag naar is. Ondanks het feit dat er steeds meer…

  Dakpannen Vervangen

  Het vervangen van dakpannen is een veel voorkomende activiteit van Intenso Nederland. In Nederland zijn 90% van de hellende daken…

  EPDM Dakbedekking vervangen

  Steeds meer mensen kiezen voor EPDM als dakbedekkingsmateriaal. De levensduur en het weinige omkijken naar het materiaal maken het een…

  Houten Overkapping

  Het plaatsen van houten overkappingen is een veel voorkomende activiteit van Intenso Nederland. Onze ploeg welke gespecialiseerd is in het…

  Komt u in aanmerking voor korting?

  Lees alles over kortingen en subsidies voor woningeigenaren